Hairstylist/Kapper opeleiding (basis)

Kapper Basis Niveau: Begin je carrière met solide vaardigheden!

Op het basisniveau van onze kappersopleiding leggen we een sterke fundering voor jouw toekomstige carrière als kapper of kapster. Studenten van ieder niveau worden begeleid in het opbouwen van de essentiële vaardigheden die nodig zijn om in de praktijk uit te blinken. Onze praktijkgerichte aanpak zorgt ervoor dat je de kennis direct kunt toepassen in realistische situaties.

 Wat leer je op het basisniveau?

  1. Klantbegeleiding
    De eerste stap in het kappersvak is het leren hoe je professioneel met klanten omgaat. Van het vriendelijk verwelkomen van klanten tot het begrijpen van hun wensen en verwachtingen—je leert hoe je een vertrouwensrelatie opbouwt. Goede communicatie is de sleutel tot tevreden klanten.

  2. Basis haarbehandeling
    Je krijgt een uitgebreide introductie in de basisprincipes van haarverzorging. Dit omvat het leren wassen, verzorgen en behandelen van verschillende haartypes. Het correct toepassen van producten en technieken voor gezond en glanzend haar vormt hier de kern.

  3. Basis haarbehandeling voor dames
    Hier leer je de eerste stappen in het knippen en stylen van dameskapsels. Van eenvoudige snitten tot het creëren van een verzorgde look, deze module laat je kennismaken met de technieken die nodig zijn voor een stijlvolle dameskapsel.

  4. Basis haarbehandeling voor heren
    Deze module richt zich op de basis van het knippen en verzorgen van herenkapsels. Je leert de technieken voor klassieke herensnitten en hoe je moderne trends kunt toepassen. Van kortere kapsels tot verzorgde baardstijlen—je ontdekt alles wat je nodig hebt om heren zelfverzekerd de stoel te laten verlaten.

  5. (Ont)kleuren voor dames of heren
    Kleur is een cruciaal onderdeel van het kappersvak. In deze module leer je de beginselen van haarkleuring voor zowel dames als heren. Van het kiezen van de juiste tint tot het veilig bleken en kleuren van het haar—je leert hoe je klanten kunt voorzien van de gewenste haarkleur zonder het haar te beschadigen.

  6. Föhnen voor dames
    Een prachtige föhnbeurt kan een look compleet maken. Hier leer je hoe je het haar van dames volumineus, glad of steil kunt föhnen, afhankelijk van de wens van de klant. Met de juiste föhntechnieken geef je elke klant een schitterend eindresultaat.


Waarom kiezen voor onze opleiding?
Bij ons krijg je de kans om je creativiteit te ontwikkelen in een omgeving die zowel professioneel als inspirerend is. We begeleiden je persoonlijk, zodat je met zelfvertrouwen je eerste stappen in de kapperswereld kunt zetten.